Week 15/16

Het is weer tijd voor een nieuw thema, we gaan het hebben over het verdedigen op de helft van de tegenstander!

Waar gaan we het over hebben? Het verdedigen op de helft van de tegenstander

Wat willen we bereiken? Dat de spelers vaker en beter de bal gaan afpakken op zo’n manier dat ze er zelf direct iets mee kunnen

Welk spelprincipe behandelen we? Tegenstander dwingen tot fouten 

Welk fysiek aspect behandelen we? We zijn bezig met de explosiviteit van de spelers 

Hoe werkt het? Hieronder vind je twee voorbeeld trainingen in dit thema. De opbouw van de training is als volgt: 

  1. Warming – up
  2. Oefening 1
  3. Oefening 2
  4. Toepassen in partij

Het onderdeel partij hebben we niet uitgewerkt. In onderdeel 1,2 en 3 werken we telkens twee oefenvormen per ‘deel’ uit. Zo kun je in de komende twee weken kiezen en eventueel oefeningen herhalen, afhankelijk van het niveau van je eigen groep. 

Veel plezier met je training!

Categoriearchief: O12/O13
Oefenstof voor O12-O13
Week 47/48
Geplaatst op  door Duncan Bons
Na afgelopen weken het over het aanvallen te hebben gehad, gaan we het de komende twee weken hebben over het omschakelen! 
Waar gaan we het over hebben? Het omschakelen van verdedigen naar het aanvallen 
Wat willen we bereiken? Dat spelers sneller diepte aanvallen in het omschakelen van het verdedigen naar het aanvallen
Welk spelprincipe behandelen we? Diepte maken zonder bal 
Welk fysiek aspect behandelen we? We zijn bezig met de explosiviteit van spelers. 
Bijzonder: Train minimaal 1x op een andere ondergrond de aankomende twee weken (straat, zand, gras, etc.)
Hoe werkt het? Hieronder vind je twee voorbeeld trainingen in dit thema. De opbouw van de training is als volgt:
Warming – up 
Oefening 1 
Oefening 2
Toepassen in partij 
Het onderdeel partij hebben we niet uitgewerkt. In onderdeel 1,2 en 3 werken we telkens twee oefenvormen per ‘deel’ uit. Zo kun je in de komende twee weken kiezen en eventueel oefeningen herhalen, afhankelijk van het niveau van je eigen groep.
Veel plezier met je training! 
Categoriearchief: O12/O13
Oefenstof voor O12-O13
Week 47/48
Geplaatst op  door Duncan Bons
Na afgelopen weken het over het aanvallen te hebben gehad, gaan we het de komende twee weken hebben over het omschakelen! 
Waar gaan we het over hebben? Het omschakelen van verdedigen naar het aanvallen 
Wat willen we bereiken? Dat spelers sneller diepte aanvallen in het omschakelen van het verdedigen naar het aanvallen
Welk spelprincipe behandelen we? Diepte maken zonder bal 
Welk fysiek aspect behandelen we? We zijn bezig met de explosiviteit van spelers. 
Bijzonder: Train minimaal 1x op een andere ondergrond de aankomende twee weken (straat, zand, gras, etc.)
Hoe werkt het? Hieronder vind je twee voorbeeld trainingen in dit thema. De opbouw van de training is als volgt:
Warming – up 
Oefening 1 
Oefening 2
Toepassen in partij 
Het onderdeel partij hebben we niet uitgewerkt. In onderdeel 1,2 en 3 werken we telkens twee oefenvormen per ‘deel’ uit. Zo kun je in de komende twee weken kiezen en eventueel oefeningen herhalen, afhankelijk van het niveau van je eigen groep.
Veel plezier met je training! 
2. 6 vs 3 gericht op het verdedigen helft tegenstander (vorm 1)
Materialen: Gebruik 8 pionnen om het veld af te bakenen
Afstand: Veld is, afhankelijk van je leeftijdscategorie, 12 meter breed en 15 meter lang per vak, dus 45 meter lang in totaal. Pas de afstand eventueel aan (groter = moeilijker voor de verdedigers, kleiner = makkelijker voor de verdedigers). 
Hoe werkt het? Er zijn in totaal drie vakken. In ieder vak staan, afhankelijk van je aantal spelers, drie spelers. Het team wat in het midden staat zijn de verdedigers. De aanvallers kunnen punten verdienen door de bal van de ene kant naar de andere kant te spelen. Als het team in het midden de bal afpakt of de aanvallers de bal uit spelen, dan is het team welke de bal uitspeelt of waarvan de verdedigers de bal afpakken de nieuwe verdedigers. Het team met de meeste punten na een x aantal minuten, wint! 
Leuker maken? Afstanden kleiner/groter maken tussen de pionnen, zorg voor een hoog tempo, direct in competitie verband! 
Tijd: Afhankelijk van je leeftijdscategorie: 20 minuten
Inhoud: Sta in je verdedigende houding, dwing de tegenstander naar een kant (of het midden), kies je moment om druk te geven op de bal, met de intentie om zo hoog mogelijk de bal af te pakken (verder van je doel af en dichter bij doel tegenstander!) 
2. 1 vs 1 met de nadruk op het verdedigen (vorm 2)
Materialen: Gebruik 6 pionnen om 1 organisatie af te bakenen. In totaal heb je minimaal 2 organisaties nodig. je gebruikt voor deze vorm 4 kleine doeltjes (2 per organisatie)
Afstand: Een veldje is 10 meter breed en 20 meter lang (afstanden aanpassen afhankelijk van je leeftijdscategorie). 
Hoe werkt het?  Er wordt vanaf het midden van het veld aan twee kanten een bal ingepast naar je eigen teamgenoot. Als deze de bal heeft ontvangen speelt deze 1 vs 1 tegen een vaste verdediger, van ieder team één in beide organisaties. Als de bal uit is of er is gescoord wordt er een nieuw potje gespeeld en blijft de verdediger staan. Het team wat als eerste een x aantal punten heeft óf na een x aantal minuten de meeste punten heeft, wint.
Leuker maken?Afstanden kleiner/groter maken tussen de pionnen, zorg voor een hoog tempo! Werk ook met punten (het team wat als eerste zoveel punten heeft, wint). Stimuleer het druk geven op de bal door de regel toe te voegen dat als ze de bal over de middenlijn afpakken ze dubbele punten krijgen. 
Tijd: Afhankelijk van je leeftijdscategorie: 20 minuten
Inhoud: Sta in je verdedigende houding, dwing de tegenstander naar een kant (of het midden), kies je moment om druk te geven op de bal, met de intentie om zo hoog mogelijk de bal af te pakken (verder van je doel af en dichter bij doel tegenstander!) 
3. 2 vs 2 met de nadruk op het verdedigen (vorm 1)
Materialen: Gebruik 6 pionnen om 1 organisatie af te bakenen. In totaal heb je minimaal 2 organisaties nodig. je gebruikt voor deze vorm 4 kleine doeltjes (2 per organisatie)
Afstand: Een veldje is 30 meter breed en 15/20 meter lang (afstanden aanpassen afhankelijk van je leeftijdscategorie). 
Hoe werkt het? De bal wordt vanaf het midden gepasst naar je teamgenoot die schuin tegenover je staat aan de overkant. Het team wat de bal ontvangt moet vervolgens scoren in één van de twee doeltjes recht tegenover degene die de bal ontvangt. Als de verdedigers de bal afpakken scoren zij in één van de twee kleine doeltjes ook weer recht tegenover zich. Zie video!
Leuker maken?Afstanden kleiner/groter maken tussen de pionnen, zorg voor een hoog tempo! Werk ook met punten (het team wat als eerste zoveel punten heeft, wint). Stimuleer het druk geven op de bal door de regel toe te voegen dat als ze de bal over de middenlijn afpakken ze dubbele punten krijgen. 
Tijd: Afhankelijk van je leeftijdscategorie: 20 minuten
Inhoud: Sta in je verdedigende houding, dwing de tegenstander naar een kant (of het midden), kies je moment om druk te geven op de bal, met de intentie om zo hoog mogelijk de bal af te pakken (verder van je doel af en dichter bij doel tegenstander!) 
3. 3 vs 2 – twee kanten op gericht op het verdedigen op helft tegenstander (vorm 2)
Materialen: Gebruik 6 pionnen om het veld af te bakenen en 2 (kleine) doelen. 
Afstand: Afhankelijk van je leeftijdscategorie is het vak ongeveer 15/20 meter breed en 25/30 meter lang. 
Hoe werkt het? Er wordt een 3 vs 2 gespeeld. Op het moment dat er gescoord is of de bal is uit, gaat het drietal eruit en komt er 1 iemand met bal in bij wat net het tweetal was. Zij zijn vervolgens met 3 aan het aanvallen en spelen tegen 2 nieuwe verdedigers van de tegenstander. Is er weer gescoord of is de bal uit, gaat het drietal er weer uit en komt er weer 1 bij met bal bij het 2-tal. Dit gaat zo door. Zie video voor de beelden! 
Leuker maken?Afstanden kleiner/groter maken tussen de pionnen, zorg voor een hoog tempo! Werk ook met punten (het team wat als eerste zoveel punten heeft, wint).
Tijd: Afhankelijk van je leeftijdscategorie: 20 minuten
Inhoud: Sta in je verdedigende houding, dwing de tegenstander naar een kant (of het midden), kies je moment om druk te geven op de bal, met de intentie om zo hoog mogelijk de bal af te pakken (verder van je doel af en dichter bij doel tegenstander!) , man en bal tegelijk kunnen zien.
Volg Schagen United:
Geplaatst in 08/O9, O10/O11, O12/O13 en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *